Έναρξη ακαδημίας ποδοσφαίρου, για την αγωνιστική περίοδο 2017/18 

 
  • clock
     
    Δευτέρα, 28 Αυγούστου στις 5 μ.μ.
     

                Η ακαδημία του Λίντο ιδρύθηκε το 1998. Σκοπός της από τότε μέχρι σήμερα ήταν και παραμένει η εκμάθηση του ποδοσφαίρου στα παιδιά, και μέσα από αυτήν η καλλιέργεια σώματος, πνεύματος και χαρακτήρα. Με οδηγό την εμπειρία και το κριτήριο του Δημήτρη Παπαδόπουλου, με 162 γκολ πρωταθλήματος, επί μια δεκαετία αρχηγού του ΟΦΗ, πρώτου σκόρερ Β’ Εθνικής 1975-1976, πρώτου σκόρερ Α’ Εθνικής 1976-1977, διεθνούς με τις Εθνικές ομάδες νέων, ενόπλων, ελπίδων και ανδρών, με δώδεκα χρόνια στην διεύθυνση ακαδημιών της ΠΑΕ ΟΦΗ (1985-1997) και στενού συνεργάτη του Ευγένιου Γκέραρντ, το Λίντο καθιερώθηκε γρήγορα στο Κρητικό ποδόσφαιρο ως μία από τις ακαδημίες που πάντα ξεχωρίζουν.  Με πλούσια «παραγωγή» ποδοσφαιριστών που έχουν γίνει διεθνείς με τις εθνικές ομάδες παίδων, νέων και ελπίδων, ακολούθησαν επαγγελματικά το ποδόσφαιρο, επάνδρωσαν ομάδες Κ17 και Κ20 κορυφαίων συλλόγων της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άντερλεχτ) αλλά και συνολικά το Κρητικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, η ακαδημία του Λίντο όπως και οι ομάδες από τις οποίες αποφοιτούν οι αθλητές της, η Δόξα Μασταμπά και ο Α.Σ. Λίντο αποτελούν δίοδο και όχι εμπόδιο στους ποδοσφαιριστές τους.

                Η καρδιά μιας ακαδημίας είναι οι εγκαταστάσεις της και η ψυχή της οι προπονητές της και η ακαδημία Λίντο μπορεί να είναι περήφανη και για τα δύο. Στο Lido Soccer υπάρχει δυνατότητα προπονήσεων χωρίς ασφυκτική πίεση χώρου και χρόνου σε περιβάλλον ποιότητας και ασφάλειας, ενώ όλοι οι τεχνικοί είναι διπλωματούχοι και πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι. Πέρα από τις κανονικές προπονήσεις των τμημάτων, εκ περιτροπής πραγματοποιούνται ειδικές προπονήσεις ατομικής τεχνικής, νευρομυϊκής συναρμογής-φυσικής κατάστασης, αλλά και ξεχωριστά τμήματα τερματοφυλάκων από εξειδικευμένους στον κάθε τομέα προπονητές. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και εύκολα λόγια, κάθε χρόνο γίνεται συνολική προσπάθεια για βελτίωση και αυτή αποτυπώνεται σταδιακά και στις επιτυχίες της ακαδημίας. Στο τελευταίο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, το Λίντο κατέκτησε τρεις πρώτες θέσεις στους ομίλους που βαθμολογούνται (ηλικίες που αγωνίζονται σε 11x11), στις ηλικίες 2003,2004,2005. Στις πιο μικρές ηλικίες, παρότι δεν τηρείται βαθμολογία, αντίστοιχα οι ομάδες του Λίντο ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την διακριτή φιλοσοφία παιχνιδιού που τις διακατέχει. Στο παιδικό τουρνουά που διοργάνωσε ο δήμος Αγ. Νικολάου το Λίντο συμμετείχε με δύο ομάδες στις ηλικίες 2002 και 2004, κατακτώντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με τους 2004 να χάνουν από την επίλεκτη ομάδα του Παναθηναϊκού με 3-2, δεχόμενοι συγχαρητήρια για το επίπεδό τους από τους τεχνικούς του τριφυλιού. Στο τουρνουά Κατσούρης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου το Λίντο συμμετείχε μετά από πρόσκληση του δικέφαλου, η Κρητική ακαδημία συμμετείχε με δύο ομάδες στις ηλικίες 2003 και 2004. Οι 2003, αν και αγωνίστηκαν απέναντι σε ομάδες κυρίως 2002, έφτασαν στο μικρό τελικό όπου έχασαν στα πέναλτι, ενώ οι 2004 κατέκτησαν την πρώτη θέση αήττητοι. Οι δύο ομάδες εντυπωσίασαν με τον τρόπο παιχνιδιού τους, ενώ αρκετά παιδιά είναι υπό συστηματική παρακολούθηση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

               

D Papadopoulos
Δημ. Παπαδοπουλος

Δημ. Παπαδόπουλος

Η σχέση με τον δικέφαλο του Βορρά κρατάει πλέον αρκετά χρόνια. Βασίζεται σε ουσιαστικούς στόχους βελτίωσης της ποιότητας προπόνησης και διόδους εξέλιξης των αθλητών και όχι σε εμπορικές συμφωνίες που στόχο έχουν αποκλειστικά την προβολή. Το Lido Soccer αποτελεί το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, όπου συγκεντρώνονται παιδιά από όλο το νησί, πραγματοποιώντας προπονήσεις παρουσία τεχνικών του δικεφάλου σε μηνιαία βάση, ούτως ώστε να αξιολογείται συστηματικά η πρόοδος και η εξέλιξη των νεαρών επίλεκτων αθλητών. Μέσα στα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός, που πηγάζουν από τις αξίες, την ποιότητα και το σεβασμό που αμφότερες αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο.

                Κάθε χρόνο η ακαδημία του Λίντο προσπαθεί να κάνει βήματα βελτίωσης σε όλους τους τομείς, αυτήν όμως τη χρονιά πραγματοποιεί ένα άλμα. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ο νέος τάπητας του μεγάλου γηπέδου του Lido Soccer (11x11), θα είναι έτοιμος. Το γήπεδο θα χρησιμοποιείται από την ακαδημία του Λίντο, τον Α.Σ. Λίντο καθώς και την Δόξα Μασταμπά. Η αλλαγή του τάπητα αναμένεται να δώσει νέα πνοή σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς που συντελείται στο Lido Soccer.

Προσπάθεια γίνεται και στην ενημέρωση των γονιών, για θέματα διατροφής, ψυχολογικής υποστήριξης των νέων αθλητών αλλά και σωστής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων.

 

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, απόλυτη προτεραιότητα και ευθύνη αποτελεί η διαπαιδαγώγηση των αθλητών της ακαδημίας. Με παράδειγμα πάντα την συμπεριφορά και το ήθος των προπονητών, οι νέοι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν την ομαδικότητα, τον σεβασμό σε συμπαίκτες, διαιτητές και αντιπάλους, να παλεύουν για την νίκη αλλά να αποδέχονται τη ήττα όταν έρχεται και να μαθαίνουν από αυτήν, την ανάληψη της ευθύνης απέναντι στην ομάδα. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσουν αυτοσεβασμό, κοινωνικότητα, αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία, πίστη στις δυνάμεις τους καθώς και στο αποτέλεσμα της δουλειάς και της προσπάθειας που καταβάλλουν. Αξίες πολύτιμες για την μετέπειτα πορεία τους στη ζωή. Στην ακαδημία του Λίντο στόχος είναι αυτές οι αξίες να αποτυπώνονται βιωματικά στα παιδιά, μέσα από την χαρά και τη διασκέδαση του παιχνιδιού.